Negii pe picior

Negii la picioare sunt frecvente. Aproximativ 30% dintre pacienți vin la un dermatolog cu această problemă.

negi plantare pe picior

Și doar câțiva știu ce să facă cu aceste creșteri.

Aceste negi arată ca un nod rotunjit de piele care se ridică ușor deasupra pielii. Dar uneori arată diferit. Vom vorbi despre soiuri mai târziu.

În cea mai mare parte, verucile pe picior apar pe călcâie. Mult mai rar - în alte părți ale piciorului și piciorului. În timp ce mergem, greutatea noastră apasă pe tălpi și apoi neoplasmele cresc nu în exterior, ci în interiorul piciorului. De sus, acestea sunt protejate de un strat dens și dur de piele.

Negii de pe picioare sunt periculoși?

Aceste creșteri sunt incomparabile cu cancerele și, de obicei, nu amenință sănătatea. Ele dispar chiar și fără tratament.

Desigur, nu dispar într-o zi sau într-o săptămână. În majoritatea cazurilor, negii rămân pe picioare cel puțin 14 zile și numai atunci sistemul imunitar elimină cauza apariției lor.

Din păcate, uneori nu te poți descurca fără ajutorul unui medic. Faceți o întâlnire cu un dermatolog dacă:

 • Creșterile rănesc, sângerează sau se schimbă
 • Apar veruci noi
 • Neoplasmele interferează cu viața de zi cu zi
 • Imunitatea este slăbită din cauza medicamentelor sau a bolilor

În astfel de situații, creșterile rareori dispar singure și este necesar un tratament medical sau chirurgical.

De ce?

Pentru răspuns, este important să înțelegem cum apar neoplasmele.

Cauze ale apariției negi pe picioare

Negii plantari cresc din cauza papilomavirusului uman sau HPV. Oamenii de știință cunosc peste 100 de tipuri ale acestui virus.

Are efecte diferite asupra oamenilor. Majoritatea tipurilor sunt inofensive - în cel mai rău caz, cauzează creșterea verucilor.

Dar există și tipuri periculoase de HPV. În cazuri rare, acestea provoacă dezvoltarea cancerului genital.

Cauze ale apariției negi pe picioare- HPV tip 1, 2, 4, 27 și 57. Virusul pătrunde în piele. De obicei, prin tăieri minore, zgârieturi și alte daune.

Sub influența virusului, celulele pielii se mută și se transformă în neoplasme.

Acest lucru nu se întâmplă peste noapte. Perioada de incubație a HPV poate dura până la șase luni și chiar și atunci afectează pielea în moduri diferite. Depinde de imunitate. Unii membri ai familiei vor crește verucile rapid după infecție, în timp ce alții nu se vor dezvolta niciodată.

Din fericire, creșterile plantare nu sunt foarte contagioase, dar în același timp rămân o amenințare fără contact direct. Virusul supraviețuiește în medii calde și umede. Adică pe podea lângă piscină sau în vestiare comune. Așadar, medicii recomandă purtarea de papuci sau alte încălțăminte în aceste camere.

Negii plantari sunt deosebit de frecvente la om:

 • Copil și adolescență
 • Sisteme imune slabe
 • HPV reinfectat

Ele apar și din cauza:

 • Purtarea de pantofi strâmți și incomode
 • Folosirea șosetelor sau colanților altcuiva
 • Transpirații abundente la picioare

Semnele exterioare ale infecției nu sunt întotdeauna aceleași - sunt cunoscute mai multe soiuri.

Cum arată negii pe picior?

Nu toate tălpile sunt create egale. Prin urmare, uneori pacienții confundă negii cu alte creșteri și acest lucru interferează cu tratamentul eficient.

Din fericire, semnele de negi virale pe picior sunt ușor de reținut:

 • Bucăți mici, dure, de obicei la baza degetelor de la picioare sau a călcâiului
 • Petele întunecate de pe piele - vase de sânge superficiale care se revarsă cu sânge
 • Pielea aspră, întărită în jurul unui plasture vizibil, care determină veruca să crească mai adânc în picior

De asemenea, aceste formațiuni se caracterizează prin alte simptome. De exemplu, acestea provoacă durere și iritație la mers, ceea ce cauzează adesea modificări ale mersului. Acesta este modul în care corpul combate senzațiile neplăcute ale negilor. Uneori pacienții înșiși nu observă aceste modificări.

Se recomandă îndepărtarea acestor creșteri.

De ce trebuie să scapi de negi

Până la 90% din noile creșteri de pe tălpi nu afectează sănătatea și viața. Tocmai au apărut câteva creșteri. Și după câteva luni au dispărut. Uneori oamenii nu au timp să viziteze un medic, iar negii dispar deja, fără medicamente și terapie. Și fără probleme cu disconfort.

Din păcate, nu toată lumea este atât de norocoasă.

Restul de 10% din creșteri pot face viața extrem de dificilă - uneori provoacă dureri severe la mers și limitează mobilitatea.

Cum să scapi de un neg pe picior?

Primul pas este să consultați un dermatolog. Medicul pune diagnosticul cu ușurință.

Tratamentul este prescris dacă educația:

 • În continuă creștere
 • Provoacă apariția altor neoplasme
 • Doare grav
 • Interferă cu mersul normal

De obicei, pacienților le place să lupte cu verucile cu medicamente și să evite intervențiile chirurgicale.

Întrebați un dermatolog despre remediile topice de creștere plantară. Există multe astfel de droguri. Acestea distrug treptat celulele neoplasmelor. Dar nu oferă o garanție de 100%.

Metodele medicamentoase funcționează foarte lent pe veruci și uneori durează luni pentru a îndepărta creșterile. Și mai rău, creșterile pot reveni.

Da, acest lucru nu se întâmplă întotdeauna, dar astfel de cazuri nu sunt neobișnuite. Prin urmare, pentru tratamentul eficient al verucilor virale pe picior, vă recomandăm să utilizați una dintre metodele operatorii.

Există multe opțiuni de terapie.

Cum să eliminați și să preveniți negii pe picioare

Să începem cu un atac asupra neoplasmelor.

Medicii îndepărtează negii pe picior cu operații:

 • Coagularea cu laser. . . Medicul arde celulele alterate ale pielii cu un fascicul puternic de lumină și, în același timp, coace vasele adiacente. Procedura este lipsită de sânge și nedureroasă. Uneori este imposibil să eliminați întreaga acumulare într-o singură sesiune și trebuie să vizitați medicul de mai multe ori pentru a curăța complet pielea. Apoi, rana de pe piele se vindecă cel puțin câteva săptămâni.
 • Criodestruire. . . Dermatologul îngheață țesutul negi cu azot lichid. Creșterea îngheață complet. Treptat, țesuturile mor, și rămâne doar o rană - după două săptămâni dispare și ea. Această metodă are puține complicații. Cu toate acestea, procedura este interzisă femeilor în timpul sarcinii și persoanelor cu diabet.
 • Excizia chirurgicală. . . Medicul folosește anestezie locală și excizează negul cu un bisturiu. Împreună cu negul, îndepărtează și un mic strat de piele sănătoasă - astfel este garantată eliminarea completă a neoplasmului. O rană rămâne. Se aplică cusături, iar după tratament există întotdeauna o cicatrice. Datorită dezavantajelor cosmetice, această metodă nu este foarte populară.
 • Imunoterapie. . . Medicul prescrie medicamente pentru întărirea sistemului imunitar - acestea ajută organismul să depășească virusul și creșterile de pe piele dispar. Uneori medicii fac injecții în neg. Sau o tratează cu o cremă specială.
 • Electrocoagulare. . . Operația este similară cu excizia, dar se efectuează nu cu bisturiu, ci cu ajutorul unui dispozitiv special care generează un curent electric de înaltă frecvență. De fapt, acumularea este arsă cu electricitate. O rană rămâne. Va crusta și va dura doar câteva săptămâni pentru a se vindeca.

Amintiți-vă - negii apar din cauza papilomavirusului uman și, prin urmare, vor continua să se înmulțească până când HPV este învins.

Acordați mai multă atenție prevenirii.

Pentru a reduce riscul de infecție:

 • Nu atingeți negii sau asigurați-vă că vă spălați pe mâini după ce ați atins-o
 • Nu mergeți desculți lângă piscine sau vestiare
 • Examinați și spălați tălpile picioarelor în fiecare zi.
 • Nu zgâriați creșterile
 • Nu utilizați o piatră ponce pentru o piele sănătoasă și negi
 • Tratați rapid zgârieturile și alte daune
 • Condu un stil de viață sănătos
 • Purtați pantofi confortabili, largi

Aceste sfaturi simple vă vor ajuta să vă protejați corpul de expunerea frecventă la HPV. Ocazional, virusul se va strecura în continuare, dar în astfel de situații, trebuie să vă bazați pe imunitate. După cum vă amintiți, în majoritatea cazurilor creșterile nu apar. Și chiar dacă cresc, nu provoacă disconfort. Este extrem de dificil să găsești o persoană sănătoasă care suferă în mod regulat de creșteri dureroase și inconfortabile la picioare.

Din păcate, uneori tratamentul este indispensabil.

Prin urmare, este util să citiți despre cele mai apropiate clinici și să aflați costul îndepărtării verucilor plantare.

Costul tratamentului neoplasmelor la nivelul piciorului

Este dificil să răspunzi imediat cât costă eliminarea negilor.

Costul operațiunii depinde de mulți factori:

 • Tipul procedurii
 • Locul executării
 • Dimensiunea neoplasmului
 • Experiența medicului
 • Complicații

Acestea sunt doar puncte generale. Uneori, pe lângă plata pentru operație, trebuie să cumpărați un remediu pentru negi pe picior.

Depinde mult de alegerea clinicii. Unii oameni aleg eliminarea neoplasmelor în saloanele de înfrumusețare din cauza costului redus, dar acest lucru nu este întotdeauna benefic.

Nu uitați - dacă acumularea nu este complet eliminată, va fi necesară o procedură suplimentară. Este mult mai ușor să îndepărtați imediat negul, deși la un preț mai mare, decât să alergați la cosmeticiană în fiecare zi.

Avantajele operațiunii:

 • Rapiditate. . . Un mic neoplasm este îndepărtat de către medic în doar două minute și, uneori, chiar mai rapid. Formațiile mari durează mai mult. Uneori până la 10 minute.
 • Siguranță. . . Fasciculul de lumină nu numai că distruge negul, ci și dezinfectează rana.
 • Nedurerea. . . Anestezia locală se face înainte de îndepărtare. După care pacientul nu simte nimic.
 • Fără sânge. . . Încălzirea pielii coace vasele, iar probabilitatea de sângerare este exclusă.

Chiar și după operație, cicatricile și cicatricile nu rămân, deși în această privință depinde foarte mult de pacienți. Cu o îngrijire adecvată, pielea este refăcută. Încălcătorii recomandărilor unui dermatolog pot plăti cu cicatrici urâte. Cu toate acestea, ele nu se observă la picior.

Într-o clinică specializată, medicii cu o mare experiență lucrează întotdeauna. Ei au o vastă experiență în identificarea și eliminarea neoplasmelor periculoase.

Dermatologii elimină diferite formațiuni:

 • Semne de naștere
 • Papiloame
 • Negii
 • Ateromele
 • Bataturi
 • Lipoamele
 • Zhiroviki

Prin urmare, cea mai bună soluție ar fi să contactați o clinică profesională, care vă va ajuta să scăpați rapid și nedureros de negii plantari.