Descrierea metodelor de îndepărtare a papilomului

Papilomul este o creștere benignă a țesutului epitelial. Acesta este simptomul dominant al infecției cu papilomavirus uman. Nu există medicamente specifice care să poată „expulza" virusul din corpul uman pentru totdeauna. Este posibil să se elimine exclusiv manifestările clinice ale activității HPV. Metode pentru îndepărtarea papiloamelor - metode chirurgicale, medicamentoase și populare. Lista poate fi completată cu o opțiune de tratament combinat, atunci când sunt combinate mai multe metode de expunere.

Tratamentul chirurgical al papiloamelor

medic chirurg eliminarea papiloamelor

Poate că cel mai rapid mod de a îndepărta papiloamele este tratamentul chirurgical. Toate tehnicile sunt slab traumatice, nu lasă în urmă cicatrici și cicatrici, nu provoacă senzații dureroase. În timpul existenței tehnicilor hardware pentru îndepărtarea neoplasmelor, sa remarcat eficiența lor ridicată.

Merită știut: în 95% din imaginile clinice, metodele chirurgicale de îndepărtare a papiloamelor sunt combinate cu utilizarea medicamentelor antivirale și imunomodulatoare.

Când contactează o instituție medicală, medicul examinează numărul de elemente de pe piele, mărimea lor și locul de apariție. După aceea, medicul va selecta metoda adecvată de eliminare. Asigurați-vă că luați în considerare capacitățile financiare ale pacientului, deoarece procedurile sunt relativ scumpe.

Îndepărtarea chirurgicală

îndepărtarea chirurgicală a papiloamelor

Îndepărtarea chirurgicală apare ca o modalitate de a scăpa de elementul patologic de pe piele. Această metodă este rar utilizată în practica medicală. De obicei, în acele imagini când alte opțiuni nu au dat rezultatul dorit sau pacientul are contraindicații la expunerea la laser, utilizarea azotului sau, dacă medicul suspectează o creștere malignă.

Metoda radicală implică îndepărtarea unei secțiuni a pielii de cel puțin 3 centimetri, se folosește așa-numita excizie largă. Acestea sunt îndepărtate în camera chirurgicală, deoarece sângerarea se deschide.

Avantajele metodei:

 • Puteți scăpa de o neoplasmă mare;
 • Nu există contraindicații dacă formarea este de natură malignă;
 • Puteți efectua un examen histologic.

Dezavantajele tehnicii includ o mare probabilitate de formare a cicatricilor postoperatorii, o zonă extinsă a zonei îndepărtate, o perioadă de recuperare relativ lungă, cu senzații dureroase.

Îndepărtarea cu laser

îndepărtarea cu laser a papilomului sub axilă

Utilizarea unui laser este o modalitate eficientă de a elimina un element patologic. Impactul asupra papilomului se realizează prin intermediul unui fascicul laser, la care este controlată adâncimea de penetrare. Sub influența sa, se observă distrugerea neoplasmului. Scapă repede de papilom, recuperarea după procedura durează aproximativ 5-7 zile.

Notă: avantajele opțiunii de tratament cu laser includ sterilitate completă, fără sângerare, probabilitate zero de infecție cu viruși și infecții. După manipulare, cicatricile și cicatricile nu rămân; până la 20 de papiloame pot fi îndepărtate într-o singură sesiune.

Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că trebuie să contactați doar un profesionist din domeniul dvs. Dacă medicul nu are suficiente calificări, atunci posibilitatea apariției arsurilor în timpul procedurii și a altor complicații crește semnificativ.

Terapia cu unde radio

eliminarea undelor radio ale papilomului

Această metodă implică utilizarea unui cuțit radio care nu intră în contact cu pielea pacientului. Energia acționează în sens punctual, îndreptată exclusiv către neoplasm, în urma căreia se încălzește puternic.

Țesuturile sănătoase nu sunt afectate. Pătrunzând la adâncimea necesară, cuțitul radio nu arde, distruge acumularea fără urmă. Înainte de manipulare, se efectuează anestezie - se utilizează o injecție, cremă sau gel.

Avantajele metodei includ:

 1. Ușurința și viteza de îndepărtare;
 2. Fără sângerări, arsuri;
 3. Neficiența manipulării;
 4. Capacitatea de a lua material biologic pentru examen histologic;
 5. Recuperare rapida;
 6. Sterilizarea țesuturilor, care împiedică răspândirea papilomavirusului uman.

O contraindicație este diabetul zaharat, momentul nașterii unui copil, istoricul convulsiilor epileptice și patologiile oncologice.

Electrocoagulare

electrocoagularea papilomului pe față

O tehnică minim invazivă care implică scăparea unui neoplasm folosind un curent electric. Electrocoagularea se efectuează cu un aparat special care asigură curent alternativ și continuu.

Când se atinge temperatura dorită în papilom, componentele proteice se coagulează. Ca rezultat, țesăturile se ridează și se îmbracă. Gradul de încălzire și adâncimea de penetrare a curentului sunt controlate de medic, astfel încât riscul formării cicatricilor este redus la zero.

Important: papiloamele de pe membranele mucoase ale organelor interne sunt îndepărtate numai sub anestezie generală. Dacă vorbim despre colul uterin, atunci îndepărtarea creșterilor prin electrocoagulare este permisă numai femeilor care nu intenționează să nască în mod natural.

Durata procedurii nu depășește 10 minute. Scabia dispare în ziua 7-10, o pată roz rămâne la locul său. Se recomandă protejarea acestei zone a pielii de expunerea la radiații ultraviolete, produse cosmetice și substanțe chimice.

Criodestruire

îndepărtarea papilomului prin criodestrucție

Criodistrucția implică utilizarea azotului lichid. Aceștia acționează asupra creșterilor timp de 5-15 secunde. În timpul manipulării, se dezvoltă moartea dermei și a epidermei, se relevă tromboza vaselor de sânge ale dermei.

Cu alte cuvinte, papilomul și o mică zonă a pielii din jurul său devin albe și dure. Țesutul mort nu trebuie îndepărtat. În primul rând, rana este acoperită cu o crustă, sub care se formează o piele sănătoasă. Crusta dispare complet după 5-6 săptămâni.

Avantajele metodei:

 • Lipsa țesutului cicatricial;
 • Fără sângerări;
 • Nu este necesară spitalizarea.

Alături de aspectele pozitive, există și anumite dezavantaje. Unii pacienți se plâng de dureri severe în timpul procedurii, precum și de durere timp de câteva zile după procedură.

Eficiența criodestruirii variază de la 10 la 80%. Această metodă nu poate garanta că neoplasmul nu va mai apărea din nou. Contraindicații: hipersensibilitate la frig, prezența proceselor infecțioase acute în organism, cancer.

Tratament medicamentos

Industria farmaceutică oferă o gamă largă de medicamente diferite care ajută la eliminarea papilomului de la sine. Înainte de a recurge la autotratament, trebuie să vă adresați medicului dumneavoastră.

Fapt: medicamentele specializate vor da rezultatul dorit numai în anumite cazuri - când papilomul este mic, a apărut recent, locul de localizare este o zonă cu pielea subțire. Pentru tratamentul leziunilor cronice, de regulă, medicamentele nu sunt eficiente.

Remedii naturale

suc de varza pentru indepartarea papiloamelor

Împreună cu metodele chirurgicale și medicale de a scăpa de neoplasme, mulți recurg la ajutorul medicinei alternative. Există multe rețete, alegerea se face individual.

Mai multe rețete populare:

 • Măcinați varza proaspătă, scoateți din ea suc. Aplicați lichidul pe un tampon de bumbac, atașați-l la papilom, fixați-l cu un tencuială. Se lasă să acționeze 10-12 ore. La sfârșitul acestui timp, repetați procedura. Aplicați suc până când neoplasma dispare complet;
 • Se amestecă sucul proaspăt de celidină cu puțin ulei vegetal. Aplicați în sens punct pe papiloame. Această rețetă poate fi folosită pe pielea delicată și sensibilă. Nu este recomandat pentru utilizare pentru tratamentul formațiunilor de pe membranele mucoase;
 • Măcinați nucile tinere pentru a face o mușchi. Aplicați pe zona cu probleme, fixați compresa deasupra. Se lasă 24 de ore. Durata tratamentului variază de la 2 săptămâni la o lună, în funcție de mărimea elementului de pe piele.

Fiecare metodă de îndepărtare a papilomului are avantajele și dezavantajele sale. Opțiunile chirurgicale sunt cel mai rapid mod de a scăpa de o formație urâtă. Terapia medicamentoasă nu poate garanta un rezultat rapid, deoarece eficacitatea medicamentelor este determinată de mai multe criterii.

În ceea ce privește metodele populare, totul este ambiguu. Terapia alternativă are multe recenzii favorabile, dar nu există o rețetă universală care să se potrivească tuturor pacienților, fără excepție. Prin urmare, este posibil să fie necesar să respectați principiul încercării și erorii.